مقالات تخصصی


تعریق

تعریق

تعریق که در انگلیسی با دو اصطلاح sweating و perspiration شناخته می­شود، یک عملکرد طبیعی بدن بوده که به تنظیم دمای بدن کمک می­کند و عبارت است از فرآیند دفع آب و الکترولیت­ها از طریق غدد عرق در پاسخ به محرک­های مختلف مانند تغییرات دما، فعالیت بدنی، استرس، تغییرات هورمونی و بیماری . عرق کردن بخش مهمی از حفظ هومئوستاز در بدن است.هومئوستازیک فرآیند خودتنظیمی ا­ست که از طریق آن یک ارگانیسم می­تواند ثبات درونی خود را حفظ کند و در عین حال با شرایط متغیر خارجی سازگار شود. تصور اشتباهی وجود دارد که تعریق به چربی­سوزی کمک می­کند اما باید بدانید که عرق کردن به خودی خود چربی نمی­سوزاند و بالای 90 % ترکیب عرق را آب تشکیل می­دهد و تنها مقدار ناچیزی از آن را نمک، عناصر معدنی، لاکتات و اوره تشکیل می­دهد. از دست دادن چربی زمانی رخ می­دهد که بدن،  کالری دریافتی کمی داشته و در نتیجه با کمبود کالری مواجه بوده و چربی­های ذخیره شده را برای تامین انرژی می­سوزاند. در این مقاله قصد داریم عوامل موثر بر میزان تعریق و راهکار کاهش آن را مورد بررسی قرار دهیم.

روتین پوستی

روتین پوستی

روتین پوستی شامل مجموعه مراحلی­ست که در جهت مراقبت، حفظ بهداشت و سلامت پوست، رفع مشکلات پوستی وبه تعویق انداختن پیری پوست، بسته به شرایط پوست باید دو بار در روز، یک بار در صبح و یک بار در شب انجام شود. بطور کلی روتین پوستی شامل مراحلی می­باشد که با توجه به شرایط پوست فرد و نوع محصولاتی که استفاده می­کند می­تواند بیشتر، کمتر یا به هر صورتی متفاوت باشد. شستشو یا پاکسازی اولین قدم و در عین حال یکی از مهمترین و اصلی ترین مراحل روتین پوستی به شمار می رود. به این معنی که پاکسازی پوست ازآلودگی،بقایای آرایش و ضد آفتاب، چربی اضافی وناخالصی­ها، پوست را برای مراحل بعدی روتین پوستی و مصرف محصولات دیگر آماده خواهد کرد. دیگر مراحل روتین بسته به نیاز و حوصله فرد و همچنین بودجه اقتصادی او می تواند شامل استفاده از تونر،کرم آبرسان و مرطوب کننده، سرم ها و کرم های اختصاصی (سرم ویتامین سی، سرم پیلینگ یا لایه بردار،سرم نیاسین آمید، سرم احیا سد دفاعی پوست، کرم رتینول) محصولات ضد آکنه و ضد چروک و در نهایت ضد آفتاب باشد. در نظر داشته باشید در یک روتین اقتصادی مصرف شوینده، مرطوب کننده و ضد آفتاب الزامی می­باشد.

انواع پوست

انواع پوست

نوع و شرایط پوست انسان تحت تاثیر برخی فاکتورهای داخلی و خارجی متغیر است. بدین معنی که گرچه ممکن است سال­ها نوع پوست فرد چرب یا نرمال باشد اما شرایط مختلف درونی و بیرونی می­توانند با تاثیر خود موجب تغییر نوع پوست فرد شوند. آگاهی از تشخیص نوع پوست افراد از این جهت حائز اهمیت است که بسته به نوع پوست، محصولات مراقبتی مورد نیاز هر فرد در ترکیبات و اکتیوهای اختصاصی متفاوت می باشند. بنابراین هر گونه اشتباه در تشخیص جنس پوست و به تبع آن انتخاب محصول اشتباه می تواند آسیب های مختلفی به پوست و محتوای چربی و آب آن وارد کرده و پوست فرد با مشکلاتی نظیر آکنه، خشکی، کم آبی (دهیدراتاسیون) و چروک های ریز روبرو شود. به علاوه فاکتورهای دیگری نیز در تعیین و تغییر شرایط پوست دخالت دارند. از جمله این شرایط می توان به ژنتیک، تغییرات هورمونی، سن، بیماری های پوستی نظیر اگزما و پسوریازیس، مصرف برخی داروها، اقلیم و آب و هوا، اشعه ماورای بنفش، آلودگی محیطی، سبک زندگی، محصولات مراقبت از پوست و لوازم آرایشی، روتین روزانه، پاکسازی و مراقبت از پوست و بهداشت فردی اشاره نمود.

ریزش مو

ریزش مو

ریزش مو مشکل رایجی است که افراد را در هر سن و جنس تحت تاثیر قرار می­دهد. دلایل مختلفی وجود دارد که چرا افراد ممکن است ریزش مو را تجربه کنند، از عوامل ژنتیکی گرفته تا انتخاب سبک زندگی. درک علل ریشه­ای ریزش مو می­تواند به یافتن راه حل­ها و گزینه­های درمانی مناسب کمک کند. آنچه باید در نظر گرفته شود این است که ریزش مو می­تواند در اثر یکی از عوامل ذکر شده یا مجموع چند عامل با هم اتفاق بیفتد. به اعتقاد دکتر علی­یاری و سایر متخصصان حوزه پوست و مو، شناسایی علت اصلی ریزش مو برای تعیین مناسب­ترین خط درمانی مهم است. تشخیص علت ریزش مو نیازمند ویزیت پزشک و انجام آزمایش­ خون جهت بررسی میزان مینرال­ها و ویتامین­ها و نیز اطلاع از بالانس هورمونی می­باشد. درمان ممکن است شامل تغییرات سبک زندگی، اصلاح رژیم غذایی و نیاز به مصرف مکمل­­ها در صورت کمبود، درمان­های تهاجمی مانند PRP و مزوتراپی و یا استفاده از تونیک­های ضد ریزش موضعی در کف سر باشد. در این مقاله به بررسی علل ریزش مو و راهکارهای درمانی آن خواهیم پرداخت.

شامپو فاقد سولفات

شامپو فاقد سولفات

تمامی شوینده­ ها برای القا اثرشویندگی خود نیازمند ترکیباتی هستند که به آن­ها سورفکتانت می­گویند. سورفکتانت­ها خود به چهار دسته تقسیم می شوند که یکی از آن ها سورفکتانت های آنیونی می ­اشد. سورفکتانت­های آنیونی (Anionic Surfactant) به عنوان  پر کاربردترین و در عین حال ارزان­ترین شوینده­های مورد استفاده در صنعت آرایشی بهداشتی، ترکیباتی با بار الکتریکی منفی بوده که قدرت شویندگی بالایی داشته و همچنین کف فراوانی تولید می­کنند. سولفات­ها نیز از جمله سورفکتانت­های آنیونی هستند که به واسطه کف بسیار زیاد و قدرت شویندگی بالا از یک سو و نیز قیمت ارزان از سویی دیگر، سال­ها جایگاه تثبیت شده­ای درصنعت شوینده و بهداشتی به خود اختصاص داده بودند. اما ترکیبات سولفاته امروزه محبوبیت خود را از دست داده­ اند. سولفات­ها بدلیل ماهیت خشن خود، مشکلاتی از جمله خشکی و خارش کف سر، آسیب به سد دفاعی پوست کف سر و سوزش چشم را به مصرف کننده تحمیل کرده و بنابراین، کم کم جایگاه خود رادر صنعت آرایشی و بهداشتی و در میان شامپوها و شوینده­های صورت و بدن از دست داده و با سورفکتانت­های امن­تر و البته گران قیمتتر جایگزین شده اند

آقای دکتر علی یاری  فارغ التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه جندی شاپور اهواز می باشند. حدود 27 سال پیش در سن 15 سالگی  فعالیت خویش را با وزیتوری و نمایندگی علمی شروع کردند. از همان  آغاز و در طول مسیر رشد کاری، همواره با آرزوی دست یافتن به اهداف بزرگتر از جمله ایجاد شرکت پخش سراسری بزرگ و تولید برند تخصصی محصولات زیبایی که بتواند در بخشی از تامین زنجیره سلامت هموطنان جای داشته باشد، را در سر می پروراندند .در این راستا موفق به ایجاد بزرگترین شرکت توزیع محصولات بهداشتی و آرایشی در جنوب کشور با نام اختصاری مانلی بهداشت پارس ایرانیان گردیدند که در حال حاضر پخش کننده بیش از 90 برند مشهور ایرانی و خارجی در استان خوزستان و استانهای همجوار  بوده و بیش از 130 پرسنل در این مجموعه مشغول به فعالیت می باشند. همچنین سه برند ایرانی بتیس، استم سل و پرو استم سل متعلق به ایشان می­باشد.
اطلاعات بیش‌تر
عضویت خبرنامه
عضو خبرنامه ماهانه وب‌سایت شوید و تازه‌ترین نوشته‌ها را در پست الکترونیک خود دریافت کنید.
آدرس پست الکترونیک خود را بنویسید.
کمی صبر کنید...
بایگانی نوشته‌ها